Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

Tanar - Mire használható a konyhában a dióolaj?

Mire használható a konyhában a dióolaj?

Mire használható a konyhában a dióolaj?

arrow Tanar - több éve - Főzés, receptek kategória

Címkék: dióolaj, étel, főzés

Csabi

Csabi

Tag: 2 hnapja

Vlaszok: 20

Krdsek: 10

Pont: 100

0 pont Jó Rossz Csabi - több éve

Salátaöntetek készítésekor előnyös semleges ízű olajjal keverni, mert nagyon intenzív az aromája. Különleges íze miatt édességek készítéséhez is kiválóan hasznosítható.
A legtöbb növényi olajhoz hasonlóan a dióolajban található hatóanyagok többsége 43°C fölött elbomlik. Hátrányuk, hogy magas szervesanyag-tartalmuk okán más zsiradékoknál könnyebben megégnek. Ezek az olajok nagyon érzékenyek a hő és fény által okozott oxidációra.